Een Huis van Wol

Giga groen, wij gaan het anders doen!

Al zo lang als de aarde rond is zoekt alles wat leeft naar manieren om te overleven. Inmiddels vliegen wij zelf de hele wereld over om kennis en materialen met elkaar te delen. Onze huizen waren nog nooit zo luxe en comfortabel. Dus dat doen we goed, toch?!

In vogelvlucht doorloop ik met je leerlingen de geschiedenis van het wonen en staan we even stil bij het belang van warmte, comfort en isolatie. Wol heeft deze kwaliteiten en is duurzaam. Denk maar aan geitenwollensokken. Maar kun je er ook een huis mee bouwen?
Dat gaan je leerlingen zelf ontdekken en doen door met wol te vilten. Reken maar dat tijdens deze spetterende dag niet alleen hun handen bewegen... Ook hersenen gaan kraken, energie gaat stromen en alle zintuigen worden geprikkeld!

Helpende handen van een of twee ouders zijn welkom.