Belicht en Gedicht

Foto met gedicht

Iedereen kan fotograferen, iedereen heeft een mobiel. In deze serie maken de leerlingen bijzondere foto's met spiegelreflexcamera's. De leerlingen leren kijken en kaderen aan de hand van twee thema's: Perspectief /Contrast en Portret/Kader.

Les 1 Start met theorie, de leerlingen gaan in de buurt van de school fotograferen.

Les 2 Reflecteren de kinderen samen op de gemaakte foto's in les 1 en gaan daarna weer op pad.

Les 3 De leerlingen gaan aan de slag met taal en maken een gedicht bij een gekozen foto. Welke foto spreekt aan en waarom? Foto's roepen soms een sterk gevoel op, welk gevoel? Het thema kan aangepast op bv natuur en duurzaamheid. Omdat de kinderen in hun eigen omgeving fotograferen en reflecteren worden ze zich meer bewust van hun culturele identiteit.