Daar zijn de soldaten!

Interactieve rondleiding op het Kunstfort, Fort van de Stelling van Amsterdam

Beschrijving

Stel je voor: de wind waait rond het fort, de zon schijnt en alle deuren staan open. De wind waait door alle gaten, alleen is er niemand te zien. Jullie sluipen langs het fort door het hoge gras en zien vreemde kunstwerken staan .. staat daar een liefdeskanon? Alle kinderen krijgen een speciale rondleiding door het fort en komen tijdens een interactieve tocht over het buitenfort heel veel te weten over de betekenis van het fort. Differentiatie per leeftijdsgroep.

Uitgebreid programma:
1 uur op het Kunstfort, workshop op school 1,5 uur én 1 maand werken met leskist

Een maand ondergedompeld in het erfgoed, de Stelling van Amsterdam. De leskist met opdrachten en inspirerende attributen komt een maand naar school en we sturen onze educator voor een actieve theater of dans workshop. Daarna kunnen we goed voorbereid naar het fort. Hopelijk schijn de zon als de leerlingen een speciale rondleiding door het fort krijgen. Daarnaast komen we tijdens een interactieve tocht over het buitenfort heel veel te weten over de betekenis van het fort. Een programma om je tanden in te zetten!

Ontwikkeld met ondersteuning van Cultuureducatie Met Kwaliteit, Fonds voor Cultuurparticipatie en de Gemeente Haarlemmermeer.