Juwelen uit de diepzee

Over archeologie, onderzoek, plasticsoep en nepnieuws

Professor di Branche is al zijn hele leven op zoek naar Atlantis maar moet dit doen terwijl hij eigenlijk onderzoek doet naar de plastic soep. Af en toe vind hij vreemd materiaal tussen die plastic soep en hij denkt dat dit afkomstig is uit Atlantis. Graag wil hij meer onderzoek doen, maar daar heeft hij het geld niet voor. Om investeerders te vinden heeft hij meer bewijs nodig dat Atlantis heeft bestaan. Onlangs heeft hij een reclameman ontmoet die voorstelde dan gewoon nepbewijs te maken en daar een presentatie van te maken. De professor heeft hier moeite mee, hij is wetenschapper! Maar de verleiding is groot.... Kunnen de kinderen een tussenoplossing bedenken? De kinderen laten zich inspireren door de archeologische vondsten en maken van verschillende materialen een aanvulling hierop en maken samen een tentoonstelling.