Air Drumming Workshop

Bijzondere beats, baslijnen en samples leren spelen

Muziek en elektronica gaan tegenwoordig hand in hand. Veel kinderen worden aangetrokken door het DJ-en, het samplen en loopen van sounds.

De workshopleider van maX Music komt met een auto vol instrumenten naar uw locatie, en laat de kinderen ervaren hoe een popsong kan worden opgebouwd door het inspelen en inzingen van diverse lagen. Beats, baslijnen en andere samples worden afgespeeld en bewerkt met de speciale ‘air drums’; bijzondere infrarood apparaten die reageren op handbewegingen van de deelnemers.
Vervolgens worden er melodieën toegevoegd met onder meer een synthesizer. Eigen teksten en zanglijnen kunnen worden ingezongen waardoor de eigen popsong echt vorm krijgt, en kan worden gepresenteerd.