Drums and Samples (Drumdrumdrum)

Tijdens ‘Drums & Samples’ wordt alles in een high-tech cocktailshaker gegooid en ontstaat er een interactief en leerzaam feest. Voor je het weet sta je tijdens deze geweldige swingende workout je eigen samples in te zingen!

Aanbieder
Uitvoerder

Roffelende drumritmes, body percussie en beatboxing mixen met samples van kippengekakel en gestamp of geklap van het publiek? Roël Calister neemt de leerlingen een uur lang mee op een muzikale reis waarin muzieksamples en drums de hoofdrol spelen. Hij laat zien hoe het combineren van moderne technologie en live gespeelde muziek in zijn werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van muzieksoftware, samples, loops en effecten die gecombineerd worden met live gespeelde percussie. Tijdens het concert krijgen leerlingen de kans om zelf samples in te zingen of te spelen. Vanuit de gespeelde ritmes wordt gezamenlijk een song opgebouwd in combinatie met de, op de computer gecreëerde, loops.