Jeselfie Vilten

Schilderen met wol, water en zeep.

In twee lessen op een dag maken de kinderen kennis met de expressiemogelijkheden van het zelfportret en gaan dit zelf onderzoeken. De kinderen leren over realisme, expressionisme en abstractie binnen de schilderkunst. Ze kunnen deze uitingsvormen al dan niet toepassen bij het maken van hun selfie met wol in alle kleuren. Het resultaat wordt een dubbelzijdig zelfportret van vilt.
Dit is een spetterend viltavontuur waarbij de kinderen op luchtige en speelse wijze onderzoeken wie ze zelf zijn, wat ze van zichzelf willen laten zien en hoe ze dat kunnen doen.

De les zelf is ook tweeledig: 'droge' theorieles (30 min.), dan een 'natte' viltles (120 min.). Alle zintuigen worden geprikkeld!
N.B. Bij les aan een tweede groep op een dag, volgen alle kinderen samen de theorieles en daarna de viltles met max. 15 l.l. p/keer.