Het Mediafestival Junior Editie

THE NEW REALITY

Beschrijving

Coronaproof festivalprogramma met mediakunstwerken, creatieve workshops en een ontwerpwedstrijd

Inschrijven voor 30 september!

Dat we voor uitdagingen staan als fileproblemen, milieuvervuiling, snelle digitalisering, maar nu ook een nieuwe 1,5 meter samenleving vraagt iets van ons allemaal. We voelen dan ook de urgentie om met het mediafestival te delen, inspireren en te creëren over deze nieuwe realiteit.
Dit betekent een bomvol festivalprogramma met media kunstwerken en creatieve workshops.

We komen naar je toe: Mediafestival op school!
In een dagdeel (3 uur) met een afwisselend 'rotonde' programma van twee workshops, film, interview en een tentoonstelling, neemt Het Cultuurgebouw jouw leerlingen mee op een inspirerende mediaexperience. Voor de workshops komen onze gastdocenten bij jou in de klas (on- en offline) en gaan hands-on aan de slag met media en techniek.

Wedstrijd
Een van de workshops is onderdeel van The New Reality Ontwerpwedstrijd. Leerlingen ontwikkelen door middel van een visual (interactieve foto) hun persoonlijk blik op The New Reality / ‘de Nieuwe Realiteit. Ze kiezen een beeld, maken een spotlight met led, stroomgeleidende inkt, tape en ontwerpen een ‘switch’ om de visuals aan/uit te schakelen.
Alle visuals van alle deelnemende scholen zullen vanaf eind november te zien zijn in de tentoonstelling ‘A New Reality’ in Galerie de Meerse in Het Cultuurgebouw.
Een vakjury kiest hieruit een winnaar en het festival met een spectaculaire prijsuitreiking.

Het programma zal worden ingepland in de eerste 3 weken van november.
Vooraf ontvangt de school een briefing met alle praktische informatie.

Bekijk de Trailer of schrijf je direct in.

Het programma is een samenwerking van de volgende partners in Het Cultuurgebouw: Pier- K, Poppodium De Duycker, Galerie de Meerse, Bibliotheek Haarlemmermeer.

Lesmateriaal
Er is een lesbrief beschikbaar.