¡Viva Brazil!

Een Braziliaans spektakel gemaakt door de hele school.

Aanbieder
Beschrijving

De hele school maakt samen een voorstelling met muziek en dans uit de onuitputtelijke cultuurbron Brazilië. Elke groep (1 t/m 8) verzorgt elk een uniek optreden op het gebied van zang, dans, en percussie.  Samen met de school of organisatie kiezen wij uit een breed palet van mogelijkheden voor één- of meerdaags vullend programma, afhankelijk van de wensen en het beschikbare budget. 

In groepen werken de kinderen samen met de kunstenaars en musici binnen de volgende disciplines: Samba Percussie Ensemble, Capoeira (vecht-dans), Braziliaanse Body Percussie en zang, Candombé, Forró (dans) Maculelé (dans met stokken, wij gebruiken plastic lege flesjes).

Terwijl een paar groepen workshops volgen zijn de andere groepen bezig met eventueel het vormgeven van hun kostuums en decor. Vooraf worden hiervoor kostuum en dekor suggesties gegeven. Uiteindelijk worden de resultaten - onder regievoering van Samba Salad - verwerkt in een swingende presentatie in Braziliaanse sferen voor de hele school en eventueel familieleden. 

Dit Braziliaanse concept is vele malen en met enorm veel succes uitgevoerd voor meerdere basisscholen. Één ding hebben al deze uitvoeringen gemeenschappelijk, het eindigt altijd in een grote happening en een onvergetelijke gebeurtenis voor iedereen!

De docenten van 'Viva Brazil!' zijn Renato Bertolino (capoeira en dans), Juliana Braga (Braziliaanse Folkloristische dans), Maya Link (dans en zang), Herman Link (zang en percussie) en/of Edson Gomes (percussie).

‘Wat een energie! Sprankelend, meeslepend en inspirerend’. A. de Haan Docent/ICC-er OBS Meedhuizen.

‘Dit gezelschap is een absolute aanrader als je dynamiek, enthousiasme en professionaliteit wilt’. J. Voets OR OBS Dassenburcht Nuenen

‘Meedenkend, met een luisterend oor en ook duidelijk de leiding nemend’ E.Lakeman OSO A.Roozendaal Amsterdam

Het was sprankelend, verrassend en zeer muzikaal. De kinderen genoten en ze werden uitgedaagd om meer te doen dan ze gewend waren. De repetities waren goed georganiseerd en de tijd werd goed bewaakt! De eindvoorstelling was super!  Lideke van Riel / BS Liereland Alkmaar

Lesmateriaal
Er is een lesbrief beschikbaar.