Let's Sing Together

Swingende Engelstalige liedjes in pop-, gospel- of folkstijl geschikt voor de hele school.

Aanbieder

Kennismaking met de hedendaagse Engelse en Amerikaanse taal- en muziekcultuur. De kinderen leren over de Engelse taal, eenvoudige zangtechnieken, uitspraak, samenwerking en presentatie en maken tegelijk op speelse wijze kennis met wereldse ritmes en muziekstijlen.

Voor de midden- en bovenbouw werken we aan bekende werken als 'This Little Light of Mine' 'Swing Low, Sweet Chariot', 'The cup song', 'Pick a Bale of Cotton'en 'One Love van Bob Marley' of actuele populaire popliedjes van hedendaagse artiesten zoals Bruno Mars. Het repertoire voor de onderbouw is meestal bekend werk voor kleine kinderen uit de Reaggae-cultuur en Amerikaanse traditionals zoals Old MacDonalds Farm.

De teksten zijn relatief makkelijk te onthouden, aangepast aan het niveau van de leeftijdscatogorie. Onder begeleiding van de twee, drie of vier workshopleiders (met gitaar en/of percussie) staat binnen een paar uur de hele school op z'n grondvesten te zingen en te swingen.

Er is een lesbrief beschikbaar.