School Op Stelten

Maak met muziek, dans en theater een voorstelling met de hele school

Aanbieder

Elke groep verzorgt een uniek optreden met zang, dans, theater en/of percussie. School Op Stelten kan op verschillende manieren worden uitgewerkt. Samen met de school of organisatie maken wij een één- of meerdaags vullend programma, afhankelijk van de wensen en het beschikbare budget. Dit kan variëren zowel in lengte (uren en dagen) als in breedte (aanbod van disciplines, zie hiervoor ook ons complete workshopaanbod).

Verschillende aanleidingen zoals, afscheid van een leerkracht, fusie van scholen, een eindfeest of juist aan het begin van een schooljaar. Of het verdiepen van een thema zoals een project over Afrika, Zuid-Amerika, Wereldreis met dans en muziek etc.

In groepen werken de kinderen samen met de kunstenaars en musici binnen disciplines zoals muziek, zang, dans, theater, zelf schrijven/bedenken van een lied/dans. Met suggesties om op een eenvoudige manier je eigen decor en kostuums te creëren. Uiteindelijk worden de resultaten - onder regievoering van Samba Salad - verwerkt in een feestelijke en swingende presentatie voor de hele school en familieleden.

School Op Stelten is inmiddels vele malen en met enorm veel succes uitgevoerd in heel Nederland voor allerlei vormen van onderwijs, ook het speciaal onderwijs. Één ding hebben al deze uitvoeringen gemeenschappelijk: School Op Stelten eindigt altijd in een grote happening en een onvergetelijke gebeurtenis voor iedereen!

De ervaren workshopbegeleiders en performers van Samba Salad weten de leerling te prikkelen, enthousiasmeren en geven hun de ruimte om nieuwe talenten in zichzelf te ontdekken. Samba Salad werkt regelmatig samen met internationale artiesten/docenten die het aanbod nog verder kunnen verbreden zoals bijvoorbeeld Renato Bertolino (capoeira en dans) en Juliana Braga (Braziliaanse dans).

‘Wat een energie! Sprankelend, meeslepend en inspirerend’. A. de Haan Docent/ICC-er OBS Meedhuizen.
‘Dit gezelschap is een absolute aanrader als je dynamiek, enthousiasme en professionaliteit wilt’. J. Voets OR OBS Dassenburcht Nuenen
‘Meedenkend, met een luisterend oor en ook duidelijk de leiding nemend’ E.Lakeman OSO A.Roozendaal Amsterdam

Het was sprankelend, verrassend en zeer muzikaal. De kinderen genoten en ze werden uitgedaagd om meer te doen dan ze gewend waren. De repetities waren goed georganiseerd en de tijd werd goed bewaakt! De eindvoorstelling was super! 18 mrt 2017 door Lideke van Riel / BS Liereland Alkmaar

Er is een lesbrief beschikbaar.