EN TOEN... een animatiefilm

Maak een animatiefilm in de Kinderboekenweek 2020

Beschrijving

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2020! Een animatiefilm over hoe het (vroeger) ging: het verslag van een schoolreisje, museumbezoek, een geschiedenisfilm, of begint het gewoon met "Er was eens..." Beeldend en audio-visueel maar dan verhaalvertellend en vakoverstijgend, Cultuur met Kwaliteit.

Het verhaal komt tot leven en wordt nooit meer vergeten. Het thema/onderwerp van de animatiefilms gaat in overleg en is op maat, productgericht. Elk filmgroepje maakt een eigen verhaal als deel van een serie of elk groepje maakt een scene als onderdeel van een vervolgverhaal: alle 6-8 films samen vormen dan een geheel. 

Leerlingen maken een stop motion animatie aan de hand van een aantal teken- en schrijfopdrachten. De leerlingen werken in kleine groepjes (4-5 ll.). Animatie is uitdagend en creatief maar traint ook de sociale vaardigheden: taken verdelen, overleg, waardering voor elkaars werk... We starten met een klassikale les en instructie. De leerkracht neemt actief deel. Tussen de inroductieles en de opnamedag wordt het animatiemateriaal (hoofdpersonen en achtergronden) afgemaakt o.l.v. de groepsleerkracht.

Bekijk hier een preview.
https://vimeo.com/channels/geschiedenisles geschiedenis en andere verhalen

Lesmateriaal
Er is een lesbrief beschikbaar.