Zelfportret Vilten

Spetterend viltavontuur op school!

In één of twee lessen maken de kinderen kennis met de expressie mogelijkheden van het zelfportret en gaan ze dit zelf onderzoeken. De kinderen leren over realisme, expressionisme en abstractie binnen de schilderkunst. Ze kunnen deze uitingsvormen zelf toepassen met wol in alle kleuren. Het resultaat wordt een dubbelzijdig zelfportret in vilt. Dit is een spetterend viltavontuur waarbij de leerlingen op luchtige en speelse wijze onderzoeken wie ze zelf zijn, wat ze van zichzelf willen laten zien en hoe ze dat kunnen doen.

Het eerste en theoretische deel van de les wordt gegeven aan alle leerlingen van een groep. Daarna wordt de groep in tweeën gesplitst. Aan de viltles kunnen n.l. max. 15 leerlingen per keer mee doen en duurt ca. 120 min. De lessen vinden op één dag plaats.

Er is geen lesbrief beschikbaar