Malevich

Maak een reliëfkunstwerk in de stijl van Malevich

De leerlingen nemen vierkante, rechthoekige en ronde plastic bakjes van huis mee. Gelijk bij aanvang van het project wordt er gips in de bakjes gegoten. Hierna begint de inleiding; een korte powerpoint presentatie over Malevich.

Na de inleiding krijgen alle leerlingen een plaatje MDF van 30x40 cm. Ze verven het spierwit. Daarna worden de gipsen vormpjes, die inmiddels hard geworden zijn uit de plastic bakjes gehaald en geschilderd in primaire kleuren en zwart. De vormpjes worden op de MDF-plaat gelegd en verschoven totdat een mooie compositie is gevonden. Vaak moeten er met sjablonen nog vormpjes worden toegevoegs (driehoeken). De gipsen vormen worden vastgelijmd en het kunstwerk is compleet.

Er is geen lesbrief beschikbaar