Sopke

maakt alles schoon?

Kwasten, plumeau's, borstels en flink wat sop, niet alleen om mee schoon te maken maar ook om te ruiken, voelen, zien, horen en herrie mee te maken. Sopke, een pop gemaakt van schoonmaakspullen, en dol op de natuur,  begrijpt dat. Zij moest mee met de twee schoonmaakdames, misschien kan iemand een beetje op haar passen, dan kunnen de dames door met hun werk. Gaanderweg blijkt dat Sopke vanalles op de schoonmaakkar heeft verzameld; takken, spinnetjes en zelfs een nest met een ei! Als de dames met Sopke vertrekken is het misschien minder schoon dan toen ze kwamen....

Sopke is een belevingsvolle interactieve voorstelling, voor leerlingen binnen het speciaal onderwijs, waarin alle zintuigen worden aangesproken. De leerlingen worden door 2 schoonmaaksters uitgenodigd om mee te doen. Ieder op zijn/haar eigen manier; binnen eigen mogelijkheden.

De voorstelling is non-verbaal en wordt ondersteund door sfeervolle muziek.