Vreemde Vogels

een kunstige en onthullende ervaring

Belevingsvoorstelling waarin het kunstwerk Vreemde Vogels (geïnspireerd op de vreemde vogelachtige wezens van schilder Jeroen Bosch) voor het eerst wordt gepresenteerd aan het publiek. De leerlingen worden door twee ietwat vreemde suppoosten verleid te ervaren wat het kunstwerk allemaal onthuld. Voelen van veren, kijken en naar plotseling bewegende lichtjes. het kunststuk blijkt vreemde instrumentjes te bevatten waar de deelnemers zelf klanken mee kunnen maken. En hoe ruikt een kunstwerk eigenlijk??

Een belevingsvolle interactieve voorstelling, voor leerlingen binnen het speciaal onderwijs. Ieder die een museum bezoekt en langer stilstaat bij een schilderij of beeld, ontdekt steeds weer nieuwe dingen. Zo zullen ook de leerlingen een kunstwerk ontdekken en vooral heel zintuiglijk ervaren. De fysieke mogelijkheden maar ook de gevoelens die het oproept. Ieder wordt op zijn eigen manier geraakt.

De voorstelling is non-verbaal en wordt ondersteund door sfeervolle muziek