Beeldbazen!

Rondleiding en fotografie workshop

Frans Hals schilderde alsof het een foto was, in een tijd dat fotografie nog niet bestond.
Tegenwoordig schiet je er wel honderd per dag, maar hoeveel foto’s maak jij voordat er eentje online mag? Wanneer ben je tevreden en wanneer druk je het liefst meteen op delete?

In deze workshop nemen we je leerlingen mee langs schilderijen van de beste beeldmakers van 400 jaar geleden, die je alles leren over ‘beelddenken’. Hoe vertel je met je beeld een verhaal? En welke technieken heb je daarvoor nodig? Ontdek hoe je dingen als persoonlijkheid, kleurgebruik en compositie verwerkt in je allerbeste foto. Na een korte rondleiding in het museum gaan je leerlingen zelf aan de slag in onze fotostudio. Alle eindresultaten worden besproken tijdens een gezamenlijke mini-expo.

Bij deze workshop horen een voorbereidende en verwerkende les. Het digitale materiaal ontvang je als docent bij je boeking.

Er is een lesbrief beschikbaar.