Toekomstdromen

Maak jouw portret van de toekomst

In deze workshop denken de leerlingen na over hun toekomstdromen en brengen ze deze in beeld door een persoonlijke combinatie van tekst en fotografie. De workshop start met een interactieve rondleiding van 30 minuten waarin ze alles leren over fotografische basisbegrippen als kader, standpunt, licht en compositie. Daarna volgt een spoedcursus portretfotografie in de educatieruimte. In groepjes van drie maken de leerlingen bijzondere portretten van elkaar. Terwijl de portretten worden uitgeprint, denken ze aan de hand van een vragenlijst na over hun toekomstdromen. Deze schrijven ze op en rondom de geprinte portretten, waarbij de combinatie tussen vorm en inhoud belangrijk is. Alle resultaten worden met de hele groep bekeken en nabesproken.

Leerdoelen:
- Bewust leren kijken naar fotografie;
- Kennis maken met fotografische basisprincipes en beeldelementen;
- Nadenken over jouw toekomst en ervaren hoe je door middel van fotografie hier iets over kunt vertellen;
- Leren reflecteren op je eigen werk en dat van anderen.

Er is geen lesbrief beschikbaar