In de wijk

Ga met een camera op ontdekkingstocht in je eigen wijk.

Samen met een museumdocent van Foam gaan leerlingen op pad in de buurt rondom de school en maken zij bijzondere foto's van hun favoriete plek.
Voordat ze er op uit trekken, leren de leerlingen waar ze op moeten letten bij het maken van een foto, door goed te kijken naar foto’s van professionele fotografen. Met deze kennis op zak gaan de leerlingen in een groepje zelf aan de slag. De missie is om een bijzondere foto te maken van een plek die de zij speciaal vinden.
Terug in de klas worden de resultaten bekeken. Leerlingen vertellen waar hun foto's zijn gemaakt en waarom deze plek het fotograferen waard is. Ook vertellen ze waarom een foto op een bepaalde manier is gemaakt.
De buurt ziet er heel anders door de ogen van een ander!

De leerdoelen van In de wijk sluiten direct aan bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie (kerndoelen 54, 55 en 56). Bovendien passen ze vakoverstijgend bij Nederlands (kerndoel 2) en bij Oriëntatie op jezelf en de wereld (kerndoel 37).

Er is geen lesbrief beschikbaar