Muziekdag

Muziekdag op maat voor alle groepen en afsluitende voorstelling voor ouders.

Een dag vol muziek voor de hele school

Enthousiaste artiesten verzorgen muziek workshops voor alle groepen en begeleiden een gemeenschappelijke voorstelling. Plezier en inspiratie verzekerd voor kinderen, leerkrachten en ouders!

Wij maken een programma op maat dat aansluit op jullie wensen en natuurlijk jullie budget.

Onze Muziekdag is een totaalconcept op maat inclusief workshops, instrumenten, knutseltips, presentatie, rooster en benodigde techniek. Geen verrassingen achteraf dus.

Voorbeelden

Hieronder vind je drie voorbeelden van onze Muziekdag. Uiteraard kan elk voorbeeld ook met meer of minder groepen worden uitgevoerd, en veranderen daarmee ook de prijzen.

• Voorbeeld 1: Jubileum basisschool
    Een basisschool met 210 leerlingen / 8 groepen viert een jubileum en zoekt een feestelijk muziekproject. maX Music verzorgt een Muziekdag met 2 artiesten (bijvoorbeeld workshopleiders Muziekavontuur, en Percussie) die ieder 4 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke voorstelling waaraan alle groepen meewerken.
    Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag twee activiteiten (een workshop en een presentatie), en er is een spetterend resultaat voor belangstellenden.

• Voorbeeld 2: Afscheid directeur
    Een school met 225 leerlingen / 8 groepen neemt feestelijk afscheid van de directeur. maX Music verzorgt een Muziekdag met 5 artiesten (bijvoorbeeld Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats en Djembé) die ieder 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke voorstelling waaraan alle groepen meewerken.
    Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 3 verschillende workshops, en er is een zichtbaar resultaat voor belangstellenden.

• Voorbeeld 3: Project basisschool
    Een grote school met 725 leerlingen / 25 groepen zoekt feestelijke workshops en 2 afsluitende presentaties met steeds de helft van de school. maX Music verzorgt een Muziekdag met 11 artiesten (waaronder Zang & Dans, Muziekavontuur, Streetdance, Streetbeats en Djembé) die ieder 4 a 5 workshops van 45 minuten geven aan steeds 1 groep. Als afsluiting begeleiden de artiesten een gezamenlijke voorstelling waaraan alle groepen meewerken. Tijdens de eerste presentatie met de helft van de school volgt de andere helft van de school nog workshops.
    Op deze manier volgen alle groepen gedurende de schooldag 2 verschillende workshops, en er is een zichtbaar resultaat voor belangstellenden.

Optioneel: Videoclip

Gedurende de dag kan maX Music video-opnames maken die we later monteren in mooie herinnering aan de dag die de school ook als promotievideo kan gebruiken.

Presentatie basisschool activiteiten
Aan de presentatie van 45-60 minuten werken alle groepen mee. De school kan zelf ouders en andere belangstellenden uitnodigen voor de presentatie. In een gezamenlijke presentatie is ruimte voor max. 10 presentatiemomenten waarbij zo nodig meerdere groepen kunnen worden samengevoegd. De volgorde voor de presentaties wordt opgesteld door maX Music. De groepsleerkrachten zorgen dat hun leerlingen op tijd klaar staan voor de presentatie.

De presentatie wordt altijd gestart met het openingslied 'Goede Dag Voor Muziek' waarin de workshopleiders zichzelf nog eens voorstellen. De school kan dit lied van tevoren al downloaden en afspelen in de klas zodat de kinderen het tijdens de presentatie kunnen meezingen.

Er is geen lesbrief beschikbaar