Kijk op het fort - #Fortkwartet

Pluspakket bij voorstellingen in het Openluchttheater van het Fort van Hoofddorp

Het #fortkwartet is het educatieve belevingsconcept van het Fort van Hoofddorp.

#Leren met Officier Leeghwater en elk detail te weten komen van dit imposante gebouw, over hefschietkoepels en de keelkazemat.
#Proeven met Kokkin Ans, hoe leefden de soldaten in die tijd, wat hadden ze aan en wat voor voedsel konden ze maken, welke dieren leven er eigenlijk op het eiland?
#Doen&Spelen met Maatje en het fort van al zijn avontuurlijke kanten leren kennen.
#Kijken en je laten inspireren en zelf het podium pakken in het Openluchttheater.

De voorstellingen worden gespeeld in het Openluchttheater of bij slecht weer op school

De voorstellingen/ schoolprojecten kunnen worden uitgebreid met lessen uit het pluspakket.

Pluspakket:
#fortkwartet doen&spelen: soldaten vormden een team, ook weten hoe je de samenwerking kunt versterken? Speel Escape Fort Island of Wie is de spelbreker. (alle leetijden)
#fortkwartet proeven: maak zelf zaadbommen en gooi ze in de wilde tuin, kom alles te weten over het leven op het fort. (onderbouw)
#fortkwartet leren: laat je rondleiden en laat je alles vertellen over het fortgebouw, de werking van de Stelling en de lokale geschiedenis. (alle leeftijden)
#fortkwartet kijken: bij een schoolvoorstelling op het fort kun je een zingende rondleiding van de troubadour inboeken. (onderbouw)

De leerkracht kan met gebruik van het voor het fort ontwikkelde lesmateriaal ‘zelf ontdekken’ en de leerlingen meenemen langs de geschiedenis van De Stelling van Amsterdam. Door middel van de Stellingtafel en de vaste Expositie Elementen leren zij het Fort van Hoofddorp kennen.
Het lesmateriaal biedt ook de mogelijkheid om zelf een tentoonstelling te verzorgen en te exposeren met jouw school in het fort.

Het lesmateriaal wordt per bouw aangeboden: informatie voor groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8.

Er is een lesbrief beschikbaar.