Juwelen uit de diepzee

Over archeologie, onderzoek, plasticsoep en nepnieuws

Professor di Branche is al zijn hele leven op zoek naar Atlantis maar moet dit doen terwijl hij eigenlijk onderzoek doet naar de plastic soep. Af en toe vind hij vreemd materiaal tussen die plastic soep en hij denkt dat dit afkomstig is uit Atlantis. Graag wil hij meer onderzoek doen, maar daar heeft hij het geld niet voor. Om investeerders te vinden heeft hij meer bewijs nodig dat Atlantis heeft bestaan.

Onlang heeft de professor een reclameman ontmoet die voorstelde dan gewoon nepbewijs te maken en daar een flitsende pesentatie van te maken. Professor di Branche heeft hier moeite mee. Hij is tenslotte wetenschapper! Maar de verleiding is wel groot....
Misschien kunnen de kinderen een soort tussenoplossing bedenken?

De kinderen laten zich inspireren door de archeologische vondsten van de professor en maken van verschillende materialen een aanvulling hierop. Alles komt samen in een tentoonstelling die de kinderen zelf inrichten.

Laura van Staveren richt zich als kunstenaar en als kunstdocent op draagbare kunst vanuit diverse thema’s. In de kunstlessen stimuleert ze leerlingen bij de ontwikkeling van hun creatief en onderzoekend vermogen en leert ze hen specifieke technieken toe te passen.
www.lauravanstaveren.nl

Er is geen lesbrief beschikbaar