De kracht van vloggen

Leer je eigen vlog monteren en maken

Beschrijving

Tijdens een vlog kun je in een korte, flitstende video je verhaal kwijt. Over je hobbies, je huisdier, of bijvoorbeeld je vakantie. Maar hoe maak je eigenlijk een goede vlog? Welke standpunten hanteer je? Wat is je boodschap? Wat vertel je wel, en wat niet? Tijdens de workshop vloggen leren de leerlingen hier alles over. In de tweede helft van de workshop leren ze ook monteren, met een sterke boodschap in een vlog als eindresultaat.  

De workshop vloggen is uitermakte geschikt om in te zetten binnen thematisch onderwijs. Het geeft leerlingen de kans om onderzoek te doen, te interviewen en een digitale presentatie te maken waarin ze het beste van zichzelf kunnen laten zien. 

Wij geven ook docentteamtrainingen vloggen, zodat docenten zelf aan de slag kunnen met film in de klas. We geven hierbij technische tips en tricks, leren je hoe je een onderwerp vanuit verschillende standpunten kunt benaderen en hoe je een goed verhaal opbouwt. Interesse in onze teamtraining vloggen? Neem vooral contact op. We denken graag met je mee.

Lesmateriaal
Er is geen lesbrief beschikbaar