De Neus

Tafeltheatervoorstelling

Beschrijving

Op een grote tafel spelen we DE NEUS, een absurd sprookje over de ongerijmdheid van het leven. Het is gebaseerd op een van de meest humoristische korte verhalen uit de wereldliteratuur: De neus van Nikolaj Gogol uit 1835.

Als Majoor Kovaljov op een ochtend ontwaakt uit een onrustige droom, ontdekt hij dat zijn neus is verdwenen. Hij gaat naar hem op zoek. De speurtocht voert hem door de drukke stad, langs bruggen en kerken, hij zoekt hulp bij de politie, gaat naar een dokter en schakelt de krant in. Maar zijn neus is en blijft onvindbaar. Bedroefd gaat hij slapen. Maar de volgende ochtend zit zijn neus weer op de plek waar hij hoort. Echt waar, dergelijke geschiedenissen doen zich voor in het leven. Niet vaak, maar pas op… het kan je zomaar overkomen.

De speurtocht van Kovaljov komt tot leven op, achter en naast een tafel van drie meter breed en een meter diep. DE NEUS is een ambachtelijke voorstelling vol bordkartonnen decors, projecties, schimmenspel, objecten, muziek, poppen en echte acteurs.

Lesmateriaal
Er is een lesbrief beschikbaar.