Paniek in De Wolkenfabriek

Nieuwste voorstelling van Irene Laros met pop up boek als decor

Voorstelling Paniek in De Wolkenfabriek
Het is een luie, langzame lome ochtend in de Wolkenfabriek. Er is geen wolkje aan de lucht, zoals voorspeld .... Totdat Willy erachter komt dat het bedieningspaneel van de Wolkenfabriek gestolen is. Wat nu? Weermannen en -vrouwen bellen in paniek op: wilde stormen, verzengende zon en droogte droger dan een droge boterham, het weer is op hol geslagen!boterham, het weer is op hol geslagen!

In Paniek in de Wolkenfabriek wordt op een kolderieke, verbeeldende manier aandacht besteed aan klimaatverandering en de oorzaken en gevolgen daarvan.
Een nieuw levensgroot pop-up boek zorgt weer voor allerlei mooie, grappige en spannende verrassingen.

Over Laros & De Jong

Als geen ander weet poppenspeelster Irene Laros – vanuit haar kunstzinnige opleiding – prachtige kleurrijke voorstellingen neer te zetten, waarbij zij steeds weer de beleveniswereld van haar publiek weet te treffen. De samenwerking met Willem Jan de Jong geeft aan hun werk nog meer diepgang en samen weten zij ieder concept uit te werken tot een innovatieve voorstelling. Technologieën die vakkundig en bewust worden ingezet geven het publiek een nieuwe kijk op figurentheater en scheppen verwondering en bewondering.

Onze voorstellingen zijn 'corona proof':

De voorstellingen worden allemaal gespeeld op school;
De gezelschappen bestaan uit 1 speler of 2 spelers die tot hetzelfde huishouden behoren
De gezelschappen spelen altijd op minimaal 1,5 afstand tot hun publiek.
De voorstelling zijn receptief; er worden geen leerlingen naar voren gehaald om mee te spelen etc.
De gezelschappen kunnen zelfstandig lossen/opbouwen etc. zonder hulp van leerlingen en leerkrachten
Kan er onverhoopt door het coronavirus toch niet gespeeld worden op de afgesproken datum, dan zoeken we samen met de school naar een nieuwe speeldatum in hetzelfde schooljaar.

TIP: wil je een andere voorstelling van Irene Laros - ons meest geboekte gezelschap - boeken via kunstencultuur op school? Dat kan! Ze heeft: Taart voor tijger (groep 1/2), Mis Poes! (groep 1/3), De Vis op het Droge (groep 1/4), De Wolkenfabriek (groep 1/5) en Het nieuws van gisteren (groep 4/6).

kijk hier voor informatie over alle voorstellingen van Irene Laros
Hoe doe je dat? Bel of mail ons even: 06 18535316, mail: info@dereustotaal.nl

Er is een lesbrief beschikbaar.