Breakdance Workshop - PO

Aan de slag met de basis breakdance skills en freezes.

Breakdance is – naast rap, dj-en en graffiti - een van de vier uitingen van de populaire hip-hop cultuur. De acrobatische dansstijl is veel te zien in films, muziekvideo's en reclames. Een belangrijk element is een ' battle' , waarin dansers indruk op elkaar maken met hun moves.

Basisbewegingen

Een gevorderde breakdancer heeft ritmegevoel, conditie, moed en creativiteit. Als je net begint, kom je  een heel eind motivatie en wat lef!

Inhoud Workshop Breakdancing

In de Workshop Breakdancing van maX Music gaan kinderen uit groep 5-8 aan de slag met de oldskool bewegingen van breakdance. De workshopleider stelt zich voor en demonstreert wat moves van het breakdancing. Na een warming up leren leren de deelnemers de basispassen op het ritme van muziek. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan verschillende overgangen naar het grondwerk dat zo karakteristiek is voor breakdance.

De kinderen oefenen met danspassen dicht bij de grond, zoals de 6step en de babyfreeze waarbij de danser steunt op één of twee armen en met zijn benen in de lucht stil hangt.

Improviseren
De kring of halve cirkel is het laatste onderdeel van de workshop waarbij de jongeren de gelegenheid krijgen om al het geleerde in praktijk te brengen, en dit te mengen met freestyles, geïmproviseerde bewegingen.

Presentatie
De verschillende passen, moves en freestyles kunnen worden samengevoegd tot een breakdance choreografie die kan worden gepresenteerd aan een publiek.

Boek een eenmalige Workshop Breakdancing, een lessenserie of een uitgebreider Hip-Hop Project. De workshop kan ook deel uitmaken van een Dansdag vol uiteenlopende dans workshops en een spetterende presentatie.