Lipdub

Dynamische filmtour door de school met leerlingen in de hoofdrol.

Lipdub maken met hele school
Hoe leuk is het als je jullie groep, klas, of zelfs hele school spetterend in beeld kunt brengen met een lipdub. Op een positieve song geven we iedereen een rol en maken we een filmische tour door jullie locatie.

Dat is spannend en educatief om te doen met kinderen, en het levert een mooi eindresultaat op dat je zelfs als promotiemateriaal kunt gebruiken voor je school of organisatie.

Wat is een lipdub?
Een lipdub is een videoclip bij een lied, vaak een bekende popsong. In de videoclip playbacken, dansen en spelen kinderen beurtelings.
Anders dan in een 'gewone videoclip' is het videoresultaat geen montage van allerlei verschillende opnames, maar is het idealiter 1 take. De camera blijft filmen en in beweging terwijl de kinderen precies op tijd tevoorschijn komen en hun ding doen.
Dit vereist natuurlijk een goede voorbereiding.

Voorbereiding
In het voortraject hebben we contact via telefoon en email, en zo nodig komen we bij jullie op locatie.

Vooraf stemmen we af welke song jullie willen gebruiken, zodat de kinderen die al vaak kunnen luisteren en de tekst kunnen leren.

Als er veel kinderen meedoen aan de lipdub, dan kunnen we vooraf coupletten en refreinen verdelen over verschillende groepen. Ook kunnen we in een voorgesprek al bepalen maken wie er op welke plekken binnen de locatie in beeld zal worden gebracht.

maX Music maakt op basis van de voorgesprekken een eenvoudig script met daarin ook tips voor kleding, accessoires en andere benodigdheden.

De lipdub opnames
Op de dag(en) van de opnames is er nog veel ruimte voor creativiteit, want wie playbackt er eigenlijk welke regel, waar staat hij, wat doet zij, en hoe komt de camera voorbij?
Een cameraman en een theater/danscoach begeleiden dit hele proces en zij proberen ervoor te zorgen dat iedereen tot z'n recht komt in de lipdub.
Als de taken zijn verdeeld en de route is bepaald, dan wordt er een aantal keer geoefend. We filmen enkele takes waaruit achteraf de beste beelden wordt gekozen.

Tijdschema
Op de dag(en) van de lipdub opnames komen de workshopleiders 45-30 minuten voor aanvang van het programma op de school aan.

De tijdsduur van de workshop(s) en opnames is afhankelijk van het aantal kinderen / groepen dat meedoet. Een kleine groep of klas kan in minimaal 2 uur een lipdub maken, terwijl voor een school met 8 groepen al snel 2 schooldagen nodig is. Per subgroep zullen we 45-75 minuten nodig hebben.

Er is geen lesbrief beschikbaar