Wie ben ik?

Lessenserie over identiteit

De kinderen gaan aan de hand van een klassengesprek ontdekken wat het begrip identiteit inhoudt. Daarna gaan ze door middel van het ontwerpen van een masker ontdekken wat hun eigen identiteit op dit moment is. Ze doen onderzoek naar vorm en kleur en komen zo tot een ontwerp dat bij hen past. Daarna voeren ze hun ontwerp uit in karton en beschilderen het in hun favoriete kleur.
Laura zorgt voor de materialen, het gereedschap en de organisatie van de les.

In overleg met de school behoort een extra presentatie-les in de vorm van een catwalk-show of fotoshoot tot de mogelijkheden.

Laura van Staveren richt zich als kunstenaar en als kunstdocent op draagbare kunst vanuit diverse thema’s. In de kunstlessen stimuleert ze leerlingen bij de ontwikkeling van hun creatieve denkvermogen en leert ze hen specifieke technieken toe te passen.
www.lauravanstaveren.nl

Er is geen lesbrief beschikbaar