Live Looping Workshop - PO

Geluidscollages en soundbites maken door het stapelen en loopen van geluid.

De hele dag worden we overspoeld met geluiden; op straat, op school, en in de media. Gelukkig filtert ons brein de informatie zodat we niet continu in opperste staat van paraatheid hoeven te zijn. Pas als we iets verrassends horen, wordt onze aandacht getrokken.

In de Live Looping workshop ervaren leerlingen hoe geluiden kunnen worden gesampled, en gestapeld tot een geluidscollage.

Door het opnemen, stapelen en loopen (continu herhaald afspelen) van geluiden met een loop station creëren de deelnemers geluidscollages zoals de soundbites van DWDD. Zo wordt bijvoorbeeld een klas remix gemaakt met de geluiden van eigen pennen, tassen, mp3-spelers, etuis, papieren, etc.
Daarnaast proberen we ook abstractere onderwerpen zoals emoties en/of sferen te ontwikkelen en vast te leggen met klanken van diverse voorwerpen.