En toen? Junior Songwriter

Kinderboekenweek 2020: schrijf een liedje!

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan de kinderen terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.

In deze workshop gaan de kinderen in groepjes een liedje schrijven over hun favoriete geschiedenisboek. Onze workshopleider legt stap voor stap uit hoe de kinderen dit het best kunnen doen. De kinderen leren o.a. hoe je een liedje opbouwt, wat een couplet is en een refrein.
Als tegen het eind van de workshop de liedjes uitvoerbaar zijn mogen de leerlingen naar voren komen. De workshopleider neemt ook instrumentarium mee, namelijk een apparaat waar beats op kunnen worden gemaakt, een gitaar en een keyboard. Als dat niet lukt begeleidt de workshopleider de leerlingen, zodat het een heus optreden wordt.

Er is geen lesbrief beschikbaar