Welkom in de Middeleeuwen!

Een historische dansvoorstelling maken met de hele school

Dompel je onder in de roerige Middeleeuwen met hun ridders en kastelen, hoofse en volkse dansen, geniet van een optreden van de narren. Laat je (niet) verleiden door de marktkooplui en hun mooie praatjes en pas op voor de bedelaars. Zij beloven niet veel goeds!

In dit dansproject staat een verhaal centraal dat zich afspeelt in de Middeleeuwen:                                Clara, de dochter van de hertog, hoort op een dag aan de poort van het kasteel troubadours zingen. Onder de toehoorders bevindt zich ook Falco, zoon van een marktkoopman. Ze raken in de ban van elkaar en nemen elkaar mee op een tocht door ieders wereld: haar wereld van de adel en zijn wereld van het gewone volk. Daarbij doen zich allerlei onverwachtse verwikkelingen voor. Op de jaarmarkt onstaat een dreigende situatie waarna net op tijd een gelukkige ontknoping volgt.

In overleg met de school wordt een datum voor de voorstelling ingepland. In de twee weken voorafgaand aan de voorstelling worden ook 2 repetitiemoment per groep gepland. Onder leiding van een docent van de Kunstbrigade krijgt iedere groep een dans-/spelscène ingestudeerd. Eén repetitie duurt 60 minuten, voor kleuters 45 minuten. Op de dag van de voorstelling heeft iedere groep eerst een generale repetitie. Tenslotte komen alle deelnemende groepen samen in een wervelende voorstelling voor publiek.

De Kunstbrigade geeft suggesties/tip voor aankleding van de voorstelling: aankleding kinderen en eventueel te maken attributen.

Er is geen lesbrief beschikbaar