Elektruck

Digitale muziekwerkplaats in een stoere oude bus

Van buiten een stoere oude bus, maar van binnen een digitale muziekwerkplaats. Uitgerust met moderne muziekcontrollers voor de aansturing van professionele muzieksoftware!

Twee enthousiaste jonge ondernemers in een mobiel muziek lokaal, de Elektruck. De missie van de Elektruckers is om leerlingen te laten zien hoe ze zelf creatief bezig kunnen zijn met de computer thuis in combinatie met muziek. De leerlingen leren tijdens een workshop de skills om hun eigen remix te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in de Elektruck.

Er zijn verschillende workshops, zie hieronder, maar al deze workshops werken volgens hetzelfde principe. De deelnemers (maximaal 16) komen in de bus en nemen in tweetallen plaats aan een computertafel. Iedere tafel is uitgerust met een MIDI-controller, een microfoon en twee koptelefoons. Als iedereen heeft plaats genomen beginnen we met een gezamenlijke uitleg van het programma, dat op ieders computerscherm te volgen is. In ongeveer 10 minuten laten we dan de basis zien en daarna mogen ze zelfstandig aan de slag. Als ze dan zelf bezig zijn lopen er 2 workshopleiders rond om iedereen individueel verder te helpen.

De Elektruck is ondanks zijn roestige uiterlijk in een technische perfecte staat. De bus rijdt dan ook het hele land door om muziekworkshops aan te bieden!

Gekozen kan worden uit de volgende workshops:

REMIXEN
Bij de remix workshop is het de bedoeling dat de leerlingen een heel eigen versie van één of meerdere bestaande nummers gaan maken. Er wordt o.a geleerd hoe je in de muziek kan ‘knippen en plakken’, hoe je twee nummers door elkaar mixt en hoe je onder een prachtige zangpartij een eigen beat kan zetten.In de Elektruck is een grote verzameling van kant en klare nummers aanwezig, maar wil een leerling graag haar/zijn eigen muziek gebruiken dan is dat ook mogelijk, mits op tijd aangeleverd!

RINGTONES
Bij de ringtone workshop gaan de leerlingen een eigen unieke ringtone maken. De basis van de ringtone wordt gevormd door de stem. Deze kan worden bewerkt en eventueel worden aangevuld met samples uit onze enorme geluiden bibliotheek. Het mooie van deze workshop is dat er heel snel een leuk en uniek resultaat is. Een ringtone is maar een heel kort stukje geluid maar de leerlingen kunnen er wel al hun creativiteit en eigenheid in kwijt.

HOORSPEL
Een hoorspel is een luisterverhaal waarbij naast stemmen ook omgevingsgeluiden te horen zijn. Het zelf maken en op zoek gaan naar passende geluiden is leuk en leerzaam om te doen, en kan leiden tot hilarische momenten! Deze workshop kan goed aansluiten bij een onderwerp dat op school behandeld is of wordt. Denk bijvoorbeeld aan een leuke geschiedenisles of juist een actualiteit. Graag overleggen we van te voren over deze workshop om u de juiste handvaten te geven om zodoende tot het beste resultaat te komen.

Daarnaast vinden wij het erg leuk om onze expertise en faciliteit in te zetten in dienst van andermans ideeën. Dus heeft u een idee, al is het vaag, wij denken graag mee!

Er is geen lesbrief beschikbaar