Oh, Haarlemmermeer !

Dansproject over de geschiedenis van de Haarlemmermeer

Geschiedenis moet je beleven! In dit project staat de geschiedenis van de Haarlemmermeer centraal. In 2 repetities* studeert iedere groep een choreografie in o.l.v. een docent van de Kunstbrigade. In die dansscène staat een periode uit de plaatselijke geschiedenis centraal. Bijvoorbeeld 'de strijd tegen het water', 'inpoldering', 'boeren en vogels', het schooltje van Dik Trom,  oorlog en bevrijding, Schiphol, nieuwe bedrijvigheid.

Tenslotte worden alle dansscènes bij elkaar gevoegd in een spetterende voorstelling voor publiek.

Inhoudelijk wordt 'Oh, Haarlemmermeer!" ondersteund door digitaal lesmateriaal van de Kunstbrigade Op School. Hierin staan ook richtlijnen voor het maken van eenvoudige kostuumonderdelen.

Dit project leent zich bij uitstek voor een kunstzinnige verdieping van erfgoed als thema.

* nb: repetitiemomenten worden op aparte momenten in overleg met de school ingepland, in een tijdsbestek van ongeveer twee weken voorafgaand aan de geplande voorstellingsdatum.

Er is een lesbrief beschikbaar.