Afvalmuziek

Ontdek op een muzikale manier wat recycling is!

Met behulp van allerlei afval worden er instrumenten gemaakt met de kinderen. PVC pijp, toiletrollen, spijkers, schuimrubber, elastiekjes, oud papier, etc., alles wordt gebruikt om gezamenlijk instrumenten te maken zoals bijvoorbeeld een panfluit, een rainmaker of een kazoo. Daarna wordt er een liedje gecomponeerd en kunnen de kinderen dit gezamenlijk laten horen (bijvoorbeeld aan hun ouders). Het is leuk om te doen en de kinderen leren hierdoor goed samen te werken. Aan het eind mogen de kinderen hun zelfgemaakte instrument natuurlijk mee naar huis nemen.

De kinderen leren op een leuke en muzikale manier wat recycling is. Ook wordt er aandacht besteed waarom het beter is om het afval te recyclen. Een educatieve workshop waarin niet alleen muziek centraal staat, maar ook het milieu.