Kikker kan niet slapen

Muzikaal verhaal maken op speciale instrumenten

Kikker en zijn vriendjes wonen op een eiland ergens ver weg in de grote oceaan. Kikker kan niet slapen, omdat hij zich heel erg verheugt op het feestje dat hij en zijn vriendjes morgen op school gaan vieren...

Kikker kan niet slapen is een verhaal dat speciaal is geschreven voor de onderbouw. Na een spannende opening (“Wat zit er in die toverkist?”), een korte uitleg en ca. 15 minuten oefenen wordt het verhaal in de klas voorgelezen. De kinderen kleuren dit verhaal muzikaal in door op speciale instrumenten de bijpassende geluiden te maken.

Gebruikt worden o.a. rainmakers, oceandrums, vogelfluitjes, gongs, xylofoons, geluidseffecten (donder, clownwhistles, etc.).

Deze workshop draagt bij aan de motorische en zintuigelijke ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert op een actieve en energieke manier de creatieve ontwikkeling, traint het concentratievermogen en bevordert positief sociaal gedrag. Ze leren op een speelse manier samenwerken en ervaren hoe je motiverende resultaten kunt bereiken door goed (naar elkaar) te luisteren.

Er is geen lesbrief beschikbaar