Apennoten Percussie

Workshop naar aanleiding van het kinderprogramma Apennoten

Het project Apennoten Percussie is ontstaan na medewerking van Chris Colleye aan het kinderprogramma Apennoten, uitgezonden door KRO-NCRV bij Zappelin.
Chris komt graag langs bij u op school! Hij neemt een aantal instrumenten mee die hij ook gebruikt in het televisieprogramma. Hij laat deze zien, horen en vult dit aan met kleurige boomwhackers.

Boomwhackers zijn lichtgewicht, plastic buizen van verschillende lengtes. Dit instrument wordt bespeeld door het tegen je lichaam of tegen een voorwerp te slaan.

De kinderen spelen op de boomwhackers en zingen samen met Chris het liedje Zoveel kleuren.

De workshop wordt nog leuker als de kinderen vooraf op school het programma gaan kijken, zodat ze de instrumenten uit de uitzending herkennen en het liedje Zoveel kleuren al een beetje mee kunnen zingen.

Er is geen lesbrief beschikbaar