Sylphide's belofte

Dansvoorstelling met workshops

Een gedanst sprookje over beloftes nakomen en keuzes maken, gebaseerd op de gelijknamige balletklassieker 'La Sylphide'.
De knappe jongeman James gaat trouwen met de strenge boerenmeid Effie. Eigenlijk droomt James van het meisje op het schilderij dat boven de open haard hangt, maar ja dat is een schilderij…. Wat James niet weet is dat Sylphide, het meisje op het schilderij al jarenverliefd op hem is. Om voor 1 keer in het echt met hem te kunnen dansen, heeft zij een heks een belofte gedaan.
De heks tovert haar uit het schilderij in ruil voor haar dansschoentjes.

Zodra Sylphide haar vrijheid heeft, danst ze er op los met James en vergeet ze haar belofte aan de heks. Wanneer de heks haar herinnert aan haar belofte, probeert Sylphide samen met James onder die belofte uit te komen. De heks is daar boos om en besluit Sylphide een lesje te leren, want wat je belooft moet je doen, toch?

Met verschillende workshops sluiten wij aan bij de thematiek van deze voorstelling zodat de leerlingen deze nog intenser beleven. Voorbeelden zijn jaloezie, eerlijkheid, beloften, klassiek ballet en Schotse dans.

De voorstelling duurt 45 minuten, de workshops 50 minuten. Afhankelijk van het aantal leerlingen worden de workshops voor en/of na de voorstelling gegeven. De pakketprijs voor de voorstelling in combinatie met minimaal 4 workshops is € 995,00.

Er is geen lesbrief beschikbaar