Dansworkshops

Maak je eigen choreografie!

Maak samen met onze dansers een choreografie! Lonneke van Leth Dans spreekt de leerling aan op verbeelding, fantasie en de emotie van het lichaam. Met hun passie en didactische vaardigheden weten onze dansers de aandacht van de leerlingen te veroveren. Je eigen verhaal of gevoel kun je altijd omzetten naar dans en je leert jezelf te presenteren.

Wij bieden diverse workshops:

Emoji-dans In deze workshop wordt de koppeling gemaakt tussen dans en emoties. Er wordt aan de hand van 5 basisemoties een choreografie aangeleerd. Daarna gaan de leerlingen in groepjes aan de slag. Zij bedenken zelf bewegingen die voortkomen uit verschillende emoties. Daaruit ontstaat een gezamenlijke choreografie die natuurlijk wordt gepresenteerd. Voor de leerlingen een mooi vertrekpunt om dans te ontdekken!

Speed dans date In deze workshop wordt kennisgemaakt met 5 verschillende dansstijlen om een idee te krijgen van de ontwikkeling van de dans in de hele wereld. De leerlingen krijgen per dansstijl de achtergrond en voorbeelden, waarna er een fusion-choreografie ontstaat. De dansers helpen de leerlingen met de passen en de dynamiek van de choreografie. Dit is een uitstekende workshop om dans en haar geschiedenis te introduceren bij leerlingen.

Bust the Move! Vanuit alledaagse bewegingen (bijvoorbeeld tuinsproeien, boodschappen doen en koken) worden discomoves aangeleerd en door leerlingen zelf bedacht. Samen met de dansers wordt uit de bewegingen een choreografie gemaakt. Leerlingen ontdekken dat je zelfs met alledaagse bewegingen makkelijk en op een ludieke manier een choreografie kunt creëren. De creativiteit van de leerling wordt in deze workshop aangesproken en het plezier staat voorop!

Sport vs Dans Bewegingen uit de sport- en voetbalwereld worden vergeleken met bewegingen uit de danswereld. Met gebruik van multimedia wordt getoond dat sporters eigenlijk dezelfde bewegingen maken als dansers. Sporters zijn een soort dansers op het veld, alleen zij gebruiken hun spieren op een andere manier. Hoe kun je een sport gebruiken om tot een choreografie te komen? De leerlingen ontdekken dit samen met onze dansers. Daarna worden zij verleid om een eigen choreografie te maken met zelf aangedragen sportbewegingen.

De workshops kunnen op zichzelf staan of worden ingezet bij onze dansvoorstellingen Assepoes en Sylphide's belofte. Zie hiervoor onze pakketten met workshops en voorstellingen.

Er is geen lesbrief beschikbaar