Wie ben ik, wie ben jij, wie zijn wij?

Lessenserie over identiteit

De kinderen gaan aan de hand van een klassengesprek ontdekken wat het begrip identiteit inhoudt. Daarna krijgen ze opdracht een ontwerp van een masker te maken wat hun eigen identiteit op dit moment weergeeft. Hierna worden de ontwerpen bekeken, en onderzoeken de leerlingen met elkaar overeenkomsten en de verschillen in de klas. Zo komen ze uiteindelijk tot een gezamenlijke 'groeps'  identiteit. Met deze gezamenlijke identiteit in het achterhoofd maken ze een nieuw ontwerp dat ze gaan uitvoeren in karton. Laura zorgt voor de materialen, het gereedschap en de organisatie van de lessen.

In overleg met de school behoort een extra presentatie-les in de vorm van een catwalk-show of fotoshoot tot de mogelijkheden. De individuele ontwerpen krijgen ook een plekje in de klas.

Laura van Staveren richt zich als kunstenaar en als kunstdocent op draagbare kunst vanuit diverse thema’s. In de kunstlessen stimuleert ze de ontwikkeling van hun creatieve denkvermogen van leerlingen, en leert ze hen specifieke technieken toe te passen.

www.lauravanstaveren.nl

Er is geen lesbrief beschikbaar