Cajon Workshop - PO

Ontdek bijzondere klanken en tonen uit de drumkisten van Peru.

Ritme zit overal in. In bijna elk herhalend geluid dat je hoort, zit ritme. Het leuke aan ritme is dat bijna iedereen het hoort, en zelf kan maken. Bijvoorbeeld op de cajon.
De cajon is een slaginstrument afkomstig uit Peru. In dit land wordt het veel gebruikt als begeleidingsinstrument bij verschillende dansen. Het woord cajon, wat wordt uitgesproken als Kagon, is afgeleid van het Spaanse woord
caja, wat kist betekent.

Dit instrument is in feite een drumstel in een box. Door op verschillende plaatsen van de slagplaat te slaan kun je bijvoorbeeld het geluid van de hi-hat, snaredrum en bassdrum uit de cajon toveren. De cajon is een ritmisch instrument zonder toonhoogte, net als de djembe. Dit betekent dat er meerdere tonen uit het instrument kunnen worden gehaald.

De Workshop Cajon is in twee vormen beschikbaar:
Bij de eerste vorm zal de groep een uitleg krijgen over het instrument, waarna zij, onder begeleiding van de workshopleider, zelf met het instrument aan de slag mogen gaan.De workshopleider zal de leerlingen op een enthousiaste manier de fijne kneepjes van het vak aanleren

Bij de tweede vorm zullen de leerlingen eerst zélf een cajon bouwen. Hierna zullen ze onder enthousiaste begeleiding van de workshopleider door middel van hun zelfgemaakte instrument de wereld van het cajon spelend ontdekken.

Er is geen lesbrief beschikbaar