Klei animatie op de iPad

Klei figuurtjes komen echt tot leven!

Bij de workshop KLEI ANIMATIE op de iPad wordt gewerkt in kleine groepjes. We beginnen met een oefening: Laat een bolletje klei stap voor stap veranderen in een slang, die vervolgens weer in een slak verandert. Dit doe je door steeds een kleine verandering te maken in de klei en vervolgens een foto te maken. Als je alle fotos achter elkaar zet, zie je hoe de klei tot leven komt!

Na deze oefening snappen de kinderen de basis van klei-animatie en mogen ze onder begeleiding van de docent van NurLimonade vrij aan de slag met de klei en de iPad. Monsters die veranderen in prinsessen, paarden die vleugels krijgen of ridders die draken verslaan, alles is mogelijk!

NurLimonade Media is een creatief collectief dat is opgericht door de filmmakers Tine Reischl en Josefine Salden. We delen graag onze passie voor film met kinderen en leren hen door middel van een camera de wereld om zich heen te ontdekken. Bij onze workshops gaat het om ontdekken, samenwerken en natuurlijk om plezier maken!

Er is geen lesbrief beschikbaar