Basispakket Dans Dichtbij

1-2tje Dansduet op school, kijken en doen

Met het Basispakket Dans Dichtbij, uitgevoerd door de dansers van de Stilte, maken je leerlingen op unieke manier kennis met de discipline dans. In vier stappen maken we de koppeling tussen kijken, reflecteren en doen. Zittend rond een mat in het speellokaal, oog in oog met twee dansers, volgen je leerlingen een duet. Dans, zo dicht op de huid, maakt een onuitwisbare indruk! Na het kijken en genieten mogen de kinderen de dansers het hemd van het lijf vragen. Ze praten met elkaar over wat ze hebben gezien want iedereen ziet het duet op zijn eigen manier. De derde stap is een workshop waarin de leerlingen zelf dansen, meteen erna in dezelfde ruimte. Een tweede bijeenkomst in de week er na, ook op school, maakt de lessenreeks compleet.

In de tweede bijeenkomst wordt eenzelfde combinatie (kijken, reflecteren, doen) aangeboden. Een fragment van het duet wordt nogmaals gedanst maar op nieuwe muziek en vanuit een ander perspectief. De vraag is dan: Is het verhaal anders dan de vorige keer?

Met hun inmiddels beproefde 1-2tjes (dansduetten, heel dicht op het publiek) laat De Stilte jouw kinderen op een unieke manier kennis maken met dans.

Let op: dit pakket is een leerlijn voor de hele school. Onderdelen kunnen niet los worden afgenomen.

Er is geen lesbrief beschikbaar