Voortgezet Onderwijs Haarlemmermeer

Cultuurparcours (VO)

De subsidie is bedoeld voor activiteiten door professionele aanbieders van cultuuronderwijs ter ondersteuning van kunst- en cultuureducatie op VO- en VSO-scholen in Haarlemmermeer.

Eigen bijdrage VO: € 4,23 per leerling (2017-2018)
Gemeentesubsidie: € 10,69 per leerling (2017-2018)

De onafhankelijk adviseur cultuuronderwijs, Jacoline Reijntjes, adviseert en ondersteunt de VO-scholen in Haarlemmermeer bij de ontwikkeling van cultuuronderwijsbeleid, bij het samenstellen van hun programma cultuuronderwijs en bij de subsidieaanvraag via mijn.kunstencultuuropschool.nl. Zij bemiddelt tussen aanbieders en scholen.

contact: info@kunstencultuuropschool.nl

Subsidievoorwaarden

• De school* maakt gebruik van de eigen internetpagina mijn.kunstencultuuropschool.nl voor het verkrijgen van subsidie

• De school dient haar meest recente beleidsplan cultuuronderwijs in;

• De school is vertegenwoordigd bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomsten in april en november;

• De school dient uiterlijk 30 mei de aanvraag verlening subsidie in bij de onafhankelijk adviseur cultuuronderwijs ter beoordeling;

• De school dient uiterlijk 14 juni de aanvraag verlening subsidie bij de gemeente in ter behandeling;

• De school dient uiterlijk 30 september de aanvraag vaststelling in bij de gemeente ter behandeling;

• De aanvragen worden digitaal ondertekend door de directeur.

*vertegenwoordigd door de cultuurcoördinator, docent of directielid.

Bij het overschrijden van de termijnen voor inleveren bij de gemeente (subsidieaanvraag: uiterlijk 14 juni en aanvraag vaststelling 30 september) past de gemeente de volgende sancties toe:

• Tot 2 weken te laat een korting van 5%,

• Van 2-4 weken een korting van 10%,

• Van 4-6 weken een korting van 15%,

• Vanaf 6 weken een korting van 25%.