Cultuureducatiegroep

Leiden

VO Aanbod

Cultuurlijn VMBO
Cultuurlijn VMBO is een unieke verzameling van actieve en stimulerende lesprogramma's voor het vmbo. Interactie en zelf actief zijn, staan centraal. Hierdoor sluiten de programma’s aan bij de belevingswereld van uw leerlingen. Bij de programma’s mogen zij zelf aan de slag met authentieke museumvoorwerpen!

Cultuurlijn VWO
Bij de cultuurlijn VWO ontdekken de leerlingen de verschillende werkzaamheden van het museum door zelf in het museum via opdrachten deze vragen te beantwoorden. Ontdekken door zelf te doen staat centraal.

Doorlopende leerlijnen cultuureducatie
Om nog beter bij de wensen van de school aan te sluiten, biedt Cultuureducatiegroep doorlopende leerlijnen cultuureducatie aan. Hierbij bouwen lesprogramma’s op elkaar voort. Er wordt samenhang gezocht tussen het aanbod van de verschillende culturele instellingen en de lesstof in verschillende leerjaren. Hierdoor blijft het niet bij een losstaand bezoek, maar wordt er verdieping geboden. De doorlopende leerlijnen cultuureducatie zijn thematisch. De thema’s zijn Natuur, Tijd, Techniek, Gezondheid en Kunst. U kiest het thema dat het best bij uw schoolprofiel past. De doorlopende leerlijnen worden aangeboden voor vmbo, havo en vwo.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.cultuureducatiegroep.nl.
Mocht u specifieke vragen hebben, dan beantwoorden wij die graag. U kunt ons bereiken via 071-516 85 88.