De dansers

Utrecht

De Dansers is een Utrechts gezelschap dat dansconcerten maakt: organische samenkomsten van energieke moderne dans en rauwe livemuziek. Hun danstaal is fysiek, eerlijk, energiek, rauw, vol risico, overtuigend, rijk aan acrobatisch partnerwerk en intuïtief. De Dansers gelooft in voorstellingen die ongeremdheid aanwakkeren en inspireren tot samenzijn, om lijfelijkheid en verbinding een plaats te geven in de samenleving. De groep is expert in de eerste kennismaking met dans en maakt voorstellingen voor kinderen, families en (jong)volwassenen, die spelen in theaters, op festivals en op scholen over de hele wereld. Alle voorstellingen zijn voorzien van een uitgebreid educatie en context programma waarbij het werk en de werkwijze van het gezelschap centraal staat en tools voor verrijking worden geboden. De Dansers gelooft in de waarde van dans vanaf jonge leeftijd. Een jong lichaam zit vol beweging, vráágt om rennen, springen en aanraken. In een jong brein moet de fantasie op hol kunnen slaan. Die verbeeldingskracht kun je leren inzetten als bron van energie en inspiratie. Dans tastbaar maken en aan den lijve ervaren!

Informatie voor voortgezet onderwijs

De Dansers is een Utrechts gezelschap dat dansconcerten maakt: organische samenkomsten van energieke moderne dans en rauwe livemuziek. Hun danstaal is fysiek, eerlijk, energiek, rauw, vol risico, overtuigend, rijk aan acrobatisch partnerwerk en intuïtief. De Dansers gelooft in voorstellingen die ongeremdheid aanwakkeren en inspireren tot samenzijn, om lijfelijkheid en verbinding een plaats te geven in de samenleving. De groep is expert in de eerste kennismaking met dans en maakt voorstellingen voor kinderen, families en (jong)volwassenen, die spelen in theaters, op festivals en op scholen over de hele wereld. Alle voorstellingen zijn voorzien van een uitgebreid educatie en context programma waarbij het werk en de werkwijze van het gezelschap centraal staat en tools voor verrijking worden geboden. De Dansers gelooft in de kracht van dans. De energie van de voorstelling werkt aanstekelijk en bij Shake Shake Shake gaat het dak eraf!