Utrecht

Voor de middelbare school hebben we de internationale coproductie The Basement.

Zes jonge mensen die overduidelijk niet met elkaar om kunnen gaan. De één omhelst, de ander verstart; de één zingt, de ander duwt hem weg. Het volgende moment zijn de rollen weer omgedraaid. Verwarrend, frustrerend, op het punt om elk moment te escaleren — zo stapelen de ontmoetingen zich alsmaar op. Steeds intenser, uitputtender, verslagener.

Met The Basement maakte choreograaf Wies Merkx een wanhopige toenaderingspoging van mensen die niemand meer dichtbij kunnen laten komen — die wel verlangen naar de nabijheid van een ander, maar hen vervolgens van zich af duwen, van zich afbijten. In het beschermen van hun kwetsbaarheid, helpen ze al hun kansen op toenadering om zeep. Zes dansers en muzikanten, alleskunners, geven hen een stem en een lichaam, met fel, onverbiddelijk partner- en vloerwerk, schrijnende theatrale situaties - haast komisch in hun onbeholpenheid - en pijnlijk melancholische songs.

The Basement biedt uiteindelijk troost, door tot het uiterste te gaan in een poging tóch een barstje in het harnas te breken — en hopelijk een klein lichtstraaltje binnen te laten.

“Een sterk stuk danstheater, dat je zo heerlijk onverbloemd omver blaast dat je er snel meer van wil beleven.” ★★★★★ (Christine Matschke, Zitty Berlin)

“Aantrekkelijk, meeslepend, zonder opgeblazen choreografieën.” (livekritik.de)

Voor meer informatie en boekingen info@frontaal.com
Graag tot ziens!