Tilburg

Dans is van belang voor jonge mensen
Dans in School ontwikkelt educatieve dansprojecten en voert die uit in het basis- en voortgezet onderwijs. Dans en beweging voor jongeren hebben niet langer een pleidooi nodig. De tijdgeest is veranderd. De verschillende dance shows op televisie hebben daar actief aan bijgedragen en daar zijn we heel blij mee. Het aureool van 'dans is voor meisjes en watjes' is doorbroken. Aan het eind van de projectdag presenteren de PO leerlingen voor familie en vrienden in de vorm van een voorstelling. VO leerlingen presenteren hun dansen aan elkaar en dat eindigt steevast in een ware happening. Dans in School komt in alle uithoeken van Nederland. Zo bereiken we gemiddeld zo'n 25.000 leerlingen per jaar. Dans is van belang voor jonge mensen • Omdat leerlingen van samen dansen actief, alert en vrolijk worden. Ze ontdekken de mogelijkheden van hun lijf: de kracht, de flexibiliteit en de zeggingskracht ervan. Spelenderwijs leren ze muziek en beweging te gebruiken om er gevoel en belevenissen mee uit te drukken, hetgeen de fantasie stimuleert. • Omdat de leerlingen in het proces van een dansles ervaren, hoe dans ontstaat, waar dans vandaan komt en welke betekenis dans en muziek in verschillende culturen heeft. • Omdat het een bijzondere ervaring is om samen, non verbaal, één dansende groep te worden en dit een positieve invloed heeft op de harmonie in de klas en op school.

Beschikbare projecten

een dansproject over dans en sport!
PO | SBO

genomineerd voor de filmeducatieprijs 2008 - ontwikkeld voor VMBO basis en kader
Basisvorming VO , VO 1, VO 2, VMBO 3, 4, VWO 3
VO | VSO

van dansen van het volk, dansen van het hof en de Burgerij tot de swing en disco van de 20e eeuw

een heuse battle!
Groep 7, 8, Basisvorming VO , VO 1, VO 2, HAVO 3, VMBO 3, 4, VWO 3

een battle!
Basisvorming VO , VO 1, VO 2, HAVO 3, VMBO 3, VWO 3
VO | VSO

originele wereld-dieren-dansen op originele wereldmuziek

Passend bij de Kinderboekenweek 2017
PO | SBO

Alle leerlingen dansen een hoofdrol!
PO | SBO

Een warm en gezellig midwinterproject
PO | SBO

een project over 'hoe gaan wij met elkaar om op school