Joods Cultureel Kwartier

Kom met je klas naar het JCK!

Het educatief aanbod van het Joods Cultureel Kwartier biedt een kennismaking met joods, inspireert tot een open blik naar de ander en slaat een brug tussen culturen.

Het Joods Cultureel Kwartier (JCK) bestaat uit het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg (tijdelijk gesloten voor een verbouwing) en het Nationaal Holocaust Museum (tijdelijk gesloten voor een verbouwing).

I ASK
De door het JCK ontwikkelde lesmethode I ASK nodigt leerlingen uit zich open te stellen voor wat nieuw, onbekend en soms in strijd met hun opvattingen is. Zo stimuleren wij hen tot een bredere kijk op de wereld en het nuanceren en verrijken van bestaande beelden. Deze educatieve methode vormt de basis voor onze onderwijsprogramma’s.