Lonneke van Leth Dans

Den Haag

Lonneke van Leth Dans is hét Haags dansgezelschap voor de jeugd met een groot landelijk bereik. De zintuiglijke en emotionele kracht van het dansende lichaam gekoppeld aan onverwoestbare verhalen en actuele thema’s, is een combinatie waarmee Lonneke van Leth Dans jonge mensen direct raakt en aan het denken zet. Met haar verhalende, beeldende en klassiek moderne dansstijl vol humor en toegankelijke, eclectische choreografieën weet het gezelschap kinderen en jongeren te enthousiasmeren voor moderne dans. De multidisciplinaire producties sluiten aan bij de belevingswereld van toekomstige volwassenen, raken aan maatschappelijk relevante onderwerpen en nodigen uit tot openheid, kwetsbaarheid en reflectie. Lonneke van Leth Dans gelooft in de kracht van dans voor de jeugd en wil van iedereen een dansliefhebber maken.

Informatie voor voortgezet onderwijs

In de dansvoorstellingen voor het VO spreken wij jongeren aan op hun verlangen om grenzen te ontdekken, op hun vermogen tot het vormen van een mening over de wereld en op hun verantwoordelijkheid en identiteit als mens in die wereld. Dit door middel van verhalen die relevante maatschappelijke thema’s onder de aandacht brengen.
Wij spelen de voorstellingen op school of indien gewenst in een theater in de buurt.