Samba Salad

Bergen NH

Samba Salad legt de lat graag hoog en daagt de leerlingen op inspirerende wijze uit om hun creatieve grenzen te verkennen. Positieve energie en bezieling zijn hierbij de sleutelwoorden. De vaste kern zijn de drie ervaren theatermakers, musici, acteurs en auteurs Herman Link, Rita Iny en Maya Link.

Het gezelschap bestaat al sinds 1978 en geeft - naast het produceren van theatervoorstellingen, concerten, boeken en cd's - zeer uiteenlopende workshops voor het basis-, bijzonder- & voortgezet onderwijs. Opvallende workshops zoals flamencodans, capoeira, bodypercussie, Afro- en Braziliaanse percussie en gospelzang behoren o.a. tot het vaste repertoire.

Met het schoolbrede project 'School Op Stelten' (groep 1 t/m 8) kunnen scholen per klas een keuze maken uit workshops op het gebied van muziek, dans en theater en zo hun eigen menu samenstellen. De kinderen en leerkrachten werken onder begeleiding van de artiesten van Samba Salad aan een spetterend optreden op het einde van de dag voor elkaar en familie. Elke groep/klas heeft een eigen unieke discipline en uitvoering.

‘Wat een energie! Sprankelend, meeslepend en inspirerend’.
A. de Haan Docent/ICC-er OBS Meedhuizen.

‘Dit gezelschap is een absolute aanrader als je dynamiek,
enthousiasme en professionaliteit wilt’.
J. Voets OR OBS Dassenburcht Nuenen

‘Meedenkend, met een luisterend oor en ook duidelijk de
leiding nemend’ E.Lakeman OSO A.Roozendaal Amsterdam

Het was sprankelend, verrassend en zeer muzikaal. De kinderen genoten en ze werden uitgedaagd om meer te doen dan ze gewend waren. De repetities waren goed georganiseerd en de tijd werd goed bewaakt! De eindvoorstelling was super! / 18 mrt 2017 door Lideke van Riel / BS Liereland