Erfgoed binnen Handbereik

De opdracht die “Erfgoed binnen handbereik” als taak ziet is de geschiedenis levend te houden en te plaatsen in deze tijd. We willen de kinderen laten zien dat de geschiedenis zich herhaald en dat wij gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de geschiedenis van morgen.
Dit doen we samen met u door de kinderen mee te nemen op een reis door de tijd in hun eigen lokaal. Met de introductie die we geven proberen we het verleden en het heden te koppelen.

De kinderen gaan op de dag dat wij komen, aan de slag met het indelen van een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Ze mogen al het authentieke materiaal zelf vasthouden, bekijken, bespreken en beschrijven en het daarna een plek geven in de vitrines. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor het resultaat en hebben letterlijk de geschiedenis (hun erfgoed) binnen handbereik.

Beschikbare projecten

Erfgoed